ЗАВРШЕН КРУЖНИ ТОК У НАСЕЉУ ЛЕДЕНА СТЕНА
11.08.2015

РЕКОНСТРУКЦИЈА СПОРТСКИХ ТЕРЕНА У СУВОМ ДОЛУ

Завршени су радови на кружном току на раскрсници улица „Петра Ранђеловића" и „Бубањски хероји» у насељу Ледена стена. Бобан Џунић, председник Градске општине Палилула, који је са сарадницима и мештанима овог дела Палилуле обишао локацију, каже да је ово само почетак интезивне активности на уређењу инфраструктуре у овом делу Ниша.

Вредност радова на изградњи кружног тока, по речима председника Бобана Џунића је 10 милиона динара. Средства су планирана Програмом одржавања комуналне инфраструктуре јавног земљишта градског и сеоског подручја са финансијским планом за 2015.годину-периодично одржавање. Извођач радова био је „АБМ Путоградња" у Мрамору, а надзор је извршило ЈП "Дирекција за изградњу града Ниша".

У првој фази, обављени су радови на измештању гасовода а након тога изграђен је и кружни ток, пречника 52 метра. Осветљен је централним стубом са четворокраком лиром и четири светиљке. Булевар «Петра Ранђеловића је раније осветљен тако да је завршетком кружног тока унапређен ниво безбедности саобраћаја.

Ова локација је била уврштена у План инвестиционе изградње Града Ниша још 2013.године али се радови нису реализовали по уврђеном плану. Захваљујући залагању руководства општине Палилула обезбеђена су срества из градског буџета за завршетак радова тек у овој, 2015.години. Један од разлога, који је утицао на надележне да уваже захтев грађана – општине Палилула и окончају раније започете радове, по речима Саше Арсовског из месне заједнице «Ледена стена» биле су и бројне саобраћајне незгоде на овој, до тада не уређеној а веома прометној раскрсници. Текст-Фото.Д.Видојковић

БелаМи Слике дана - Кружни ток коначно готов